O aplicație pentru mobil vine în ajutorul pacienților

Foto courtesy Doctr.

Doctr Check-in, o nouă aplicație pentru a obține o programare la medicul specialist.

După ce au creat Doctr, o aplicație care arăta gradul de aglomerare în saloanele de urgențe, un grup de programatori a lansat astăzi Doctr Check-in, aplicație care se ocupă cu programările la medici specialiști.

Un pacient așteaptă de multe ori luni de zile până ajunge să fie consultat de un medic specialist. Aplicația încearcă să reducă acest timp prin folosirea timpului mort rămas după anularea unor programări în ultimul moment.

Programatorii aplicației estimează că 2,5 milioane de programări la medic sunt pierdute în Quebec din cauza pacienților care le anulează în ultimul moment.

Utilizatorii care și-au instalat aplicația își pot alege tipul de serviciu medical de care are nevoie, pot să descrie simptomele și pot încărca trimiterea către medicul specialist prin intermediul aplicației.

Cererea este apoi trimisă clinicilor partenere, private sau de stat. Clinicile vor contacta telefonic pacientul sau vor trimite o programare prin intermediul aplicației în măsura în care există programări disponibile.

Doctr Check-in încearcă să ofere programările anulate în ultimul moment, iar cei care se pot prezenta sunt scutiți de săptămâni sau luni de așteptare. Este disponibilă pentru iPhone și Android.

Aceasta este a doua aplicație a startup-ului din Montreal. Prima aplicație, numită simplu Doctr a fost lansată în iulie 2015 și arată gradul de aglomerare în saloanele de urgență a spitalelor, distanța până la spitalul cel mai apropiat, ba chiar și câte cazuri grave sunt la spitalul selectat. A fost instalată până acum de peste 81.000 de utilizatori.