Trei orașe canadiene în topul celor mai inteligente comunități

Foto Arhiva Știri de Montreal.

Montreal, Surrey și Winnipeg au fost nominalizate în topul comunităților inteligente.

Montreal a reușit să urce în vârful ediției 2016 a topului mondial al comunităților inteligente. Canada este de altfel reprezentată puternic în ediția din acest an.

Surrey, British Columbia și Winnipeg, Manitoba i se alătură în top celei mai mari metropole francofone din America de Nord.

Întocmit de Intelligent Community Forum, topul măsoară concentrarea de companii și instituții din domeniul tehnologiilor emergente și hi-tech.

Nivelul educației și al cercetării, precum și lucruri simple ca și accesul gratuit la internet wifi în centrul orașului contribuie la nota bună obținută de Montreal.

Nu datorăm, însă, nominalizarea lui Denis Coderre, nici fostului primar Gérald Tremblay. Faptul că Montrealul se află încă printre primele orașe în topul comunităților inteligente este datorat primarilor din anii 80-90, Jean Doré și Pierre Bourque.

Aceștia au reușit să transforme economia regiunii metropolitane dintr-una bazată pe o industrie grea, aflată în declin, într-una bazată pe industrie IT, aerospațială, a tehnologiilor medicale și nepoluante.

Orașele care au ajuns în top 7 al celor mai inteligente comunități sunt:

Hsinchu County Taiwan
Montreal, Quebec  Canada
Muelheim an der Ruhr  Germany
New Taipei City
Taiwan
Surrey, British Columbia Canada
Whanganui  New Zealand
Winnipeg, Manitoba Canada