Taximetriștii vor bloca străzi miercuri dimineața

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Șoferii de taxi din Montreal vor organiza mai multe acțiuni împotriva șoferilor și utilizatorilor UBER.

Șoferii și proprietarii de taxiuri și limuzine au decis să își facă singuri dreptate. Zeci de șoferi de taxi vor participa la o „blocadă” împotriva șoferilor controversatului serviciu Uber.

Șoferii care folosesc aplicația Uber vor fi blocați de echipe formate din mai mulți șoferi de taxi în mai multe locuri din Montreal.

Acestea vor fi anunțate de către reprezentanții sindicali RTAM-Métallos la prima oră a dimineții de miercuri.

„Ne vom asigura că le împiedicăm accesul la locurile de unde își preiau clienții”, a declarat purtătorul de cuvânt al Regroupement des travailleurs autonomes. Sindicatul reprezintă în jur de 4.000 de șoferi de taxi.

Taximetriștii sunt nemulțumiți de noul ministru al transporturilor, Jacques Daoust, care s-a declarat în favoarea reglementării serviciului. Ei cer interzicerea imediată a companiei Uber.

Polițiștii SPVM au amintit taximetriștilor că încercuirea unui vehicul poate reprezenta sechestrare sau intimidare, amândouă fiind ilegale. De asemenea, condusul amenințător al unui vehicul poate duce la acuzații de agresiune armată.

Sechestrarea unui obiect, ca și telefonul care are instalată aplicația Uber, reprezintă furt sau furt calificat dacă a fost obținut prin violență.