Sute de taximetriști au blocat aeroportul din Montreal

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Protestul a început în parcarea Place Vertu din vestul Montrealului.

Câteva sute de taximetriști s-au întâlnit în această dimineață în Place Vertu din Montreal pentru a protesta împotriva serviciului paralel UberX.

Șoferii au pornit în jurul orei 8 către aeroportul Pierre Elliott Trudeau din Montreal unde au reușit să blocheze intrarea mașinilor timp de câteva zeci de minute.

O coloană formată din zeci de taxiuri care circulau cât se poate de încet s-a deplasat apoi către hotelul Marriott. Circulația a fost și aici blocată timp de câteva zeci de minute.

Circulația la ieșirea din aeroport au fost și ea perturbată datorită numărului mare de taxiuri. Mai mulți polițiști au încercat în zadar să grăbească taximetriștii încolonați.

Taximetriștii au dorit să trimită un mesaj clar conducerii aeroportului care, deși încasează de la șoferi 2,5 milioane de dolari pentru dreptul de a lua clienți, nu blochează accesul șoferilor Uber.

Tot în această dimineață, primarul Denis Coderre a cerut guvernului din Quebec să interzică Uber până la terminarea dezbaterilor legate de acest serviciu.

Opt sute de taxiuri au participat la acțiunea de protest din această dimineață, au declarat organizatorii.