Case nord-americane pe roți

Foto Știri de Montreal.

Câteva sute de RV-uri și rulote sunt expuse la Palais des Congrès.

Pentru aproximativ 25.000$ vă puteți muta într-o casă pe roți. Nu e cea mai confortabilă și nici cea mai luxoasă, iar designul lasă mult de dorit. Dar veți avea tot ce vă trebuie, inclusiv o mică baie, un spațiu pentru dormit și o mică bucătărie, utilată cu aragaz și frigider.

Dacă vă permite bugetul, puteți să vă mutați chiar într-un autobuz pe roți. Cu trei LCD-uri, două dormitoare, șemineu și balcon de două ori cât unul standard într-un bloc din Montreal, autobuzul pe roți atrage mulți curioși la Salonul RV-urilor care are loc zilele acestea la Palais des Congrès din Montreal. Prețul autobuzului -casă? 140.000$.

Cele mici sunt cele mai scumpe

Prețurile sunt invers proporționale cu mărimea. Cu cât sunt mai mici RV-urile, cu atât sunt mai scumpe. De exemplu, canadienii de la Safari Condo (care au o fabrică la St-Nicolas, în Beauce, Québec), sunt printre puținii care se apropie de designul european, cu multe lipsuri însă. Prețurile lor variază în jurul a 100.000$, deși ca dimensiune sunt cam un sfert cât un autobuz.

Clasicele Airstream atrag, ca întotdeauna, cei mai mulți curioși. Rulotele de aluminiu produse în Ohio de mai bine de 90 de ani erau singurele în fața cărora coada era constant formată din câteva zeci de persoane. Sunt, de altfel, și cele mai frumoase.

Cu prețuri cuprinse între 10.000$ și 200.000$, rulotele și vehiculele recreaționale sunt la mare căutare în America de Nord. Mulți dintre cei ajunși la vârsta pensionării, își vând casele, cumpără un RV (recreational vehicle) și se mută în Florida.

De altfel, majoritatea celor prezenți la salon erau la cumpărături. Judecând după numărul vizitatorilor care semnau contracte, dealerii nu au dus lipsă de clienți.

Salonul rulotelor și vehiculelor recreaționale este evenimentul anului pentru iubitorii de călătorii, escapade în natură, dar și pentru adepții unui stil de viață non-convențional. Ajuns la a 29-a ediție, evenimentul atrage zeci de mii de vizitatori în fiecare an. Majoritatea producătorilor nord-americani sunt prezenți.

Mai puteți vedea expoziția astăzi și mâine la Palais des Congrès din Montreal. Intrarea costă 15$.