Radare mobile și o cameră vor supraveghea 12 noi zone din Montreal

Cinci zone școlare sunt incluse în proiectul pilot.

Primăria Montreal, împreună cu Ministerul Transporturilor, va instala o nouă cameră de supraveghere la semafor și va adăuga încă două radare mobile pentru supraveghea mai multe zone ale orașului.

Camera de supraveghere a semafoarelor va fi instalată la intersecția bulevardelor Henri-Bourassa și Papineau.

Orașul va primi o furgonetă și o remorcă dotate cu radare foto care vor acoperi 12 noi zone ale orașului, dintre care cinci zone școlare.

Radarele foto mobile vor monitoriza bulevardele René-Lévesque, Henri-Bourassa, Pie-IX, Saint-Michel, Christophe-Colomb și Sherbrooke.

Zonele din zona școlilor Saint-Laurent, Lucien-Pagé, Marc-Laflamme, Christ-Roi și a centrului Mackay vor fi și ele deservite de aceste radare mobile. Primăria nu a anunțat data exactă la care vor fi puse în funcțiune noile aparate radar.

Montreal dispune până acum de cinci camere de supraveghere și radare mobile. Acestea sunt instalate la intersecțiile Décarie/Paré,  Iberville/Sainte-Catherine și Henri-Bourassa/Berri. O furgonetă dotată cu radar se plimbă de-a lungul bulevardului Notre-Dame Est, iar un radar fix este instalat pe chemin McDougall.

Reprezentanții primăriei au declarat că instalarea radarelor și a camerelor de supraveghere la semafoare au redus accidentele în zonele vizate cu 20-30%.

Ministerul transporturilor a anunțat în octombrie 2015 instalarea a 9 noi radare foto în Laval și Longueuil. Trei dintre ele au început să funcționeze pe 28 decembrie în Laval.