Prima pagină, știri din Montreal: sâmbătă, 6 februarie, 2016

Weekendul va fi cald pentru această perioadă a anului. Maxima va ajunge sâmbătă la 1ºC și duminică la -3ºC. Vom avea și un pic de ninsoare. Termometrele înregistrează în acest moment -4ºC, iar temperatura resimțită este de -6 grade.

Se circulă fără probleme la această oră în Montreal. Circulația va fi îngreunată pe podul Champlain în noaptea de duminică spre luni în ambele direcții pentru inspecția lunară. AMT și STM circulă fără probleme.

Dacă aveți nevoie de sugestii pentru petrecerea weekendului, click aici.

În anul 131, Roșia Montană a fost atestată documentar (înființată de către romani în timpul domniei lui Traian sub numele de Alburnus Maior).

În 1722, Consiliul Noii Franțe hotărăște pedepsirea cu moartea a părinților care își abandonează copiii. Preoților li se cere să anunțe în parohii noua lege o dată la câteva luni.

Azi, în 1918, femeile din Marea Britanie au primit drept de vot. Tot astăzi, în 1952, Prințesa Elisabeta devine regina Angliei după ce George al 4-lea moare în somn.

6 februarie 1929 – Un băcan spaniol din Paris a creat o mică firmă numită după numele fiului său Danone. Bărbatul a lucrat cu institutul Pasteur pentru a crea un nou tip de iaurt.

6 februarie 1929 – Un băcan spaniol din Paris a creat o mică firmă numită după numele fiului său Danone. Bărbatul a lucrat cu institutul Pasteur pentru a crea un nou tip de iaurt pe care îl vindea în farmacii.

 

La_Presse_6_Februarie_2016 Montrel_Gazette_6_Februarie_2016

 

Le_Devoir_6_Februarie_2016

 

Journal_Montreal_6_Februarie_2016 National_Post_6_Februarie_2016 Globe_Mail_6_Februarie_2016 feature2