Montreal de weekend

Încet, încet, trece și iarna. În 8 zile vine Valentine’s Day.

În sfârșit a trecut și săptămâna asta. Ne așteaptă un weekend mult prea cald pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime se vor învârti în jurul a 0ºC

Temperaturile ridicate au topit, de altfel, și majoritatea patinoarelor exterioare. În acest moment doar 30% dintre ele sunt deschise.

Până și Sărbătoarea Zăpezii din parcul Jean Drapeau a fost nevoită să-și aducă zăpadă artificială de la Mont Saint-Bruno. Apropos, este ultimul weekend de festival. Pentru harta activităților, click aici. Iată cum a arătat anul trecut:

Dacă locuiți în Laval, puteți să vă distrați în acest weekend la Laval en blanc, organizat în Vieux-Sainte-Rose. Activitățile organizate pe gheață au fost anulate din cauza temperaturilor ridicate.

Tot în ultimul weekend a intrat și Săptămâna poutinei pe care o recomandăm călduros ca și remediu pentru mahmureală.

Foto courtesy poutineweek.com

Cei mai Zen pot merge, sâmbătă dimineața în parcul La Fontaine și  duminică dimineața în parc Laurier la o oră de yoga pe zăpadă.

Dacă tot se apropie Valentine’s day, la Marché Bonsecours are loc un festival dedicat ciocolatei. Intrarea e gratuită la festivaul Je t’aime en chocolat, la fel sunt și o mulțime de activități. Ciocolata e pe bani.

Pentru dansat  putem merge seara la Igloo Fest, varianta hivernală a lui Piknic Électronik și la Village Mammouth lângă Stadionul Olimpic.

Cei cu dor de ducă sau care-și planifică pensionarea pot da o fugă la Palais du Congres pentru Salonul anual al RV-urilor și rulotelor.

Sau, de doriți să visați la vară, mare, plajă dați o fugă la Place Bonaventure. Salon du Bateau reunește 275 de expozanți și 450 de iahturi și bărci. Intrarea costă 15$.

Nu uitați de meciurile întâlnirii dintre România și Cehia în prima rundă a FED Cup (6 AM) și de meciul de rugby dintre naționala României și a Portugaliei (10 AM) din Cupa Europeana a Națiunilor.

Pentru cei care vor să stea la cald, iată ce filme au intrat săptămâna aceasta în cinematografele din Montreal.