Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Trageți aer în piept, ne așteaptă un weekend plin, plin!

Vremea ne lasă să răsuflăm puțin în acest weekend. Sâmbătă vom avea 0°C pe termometre și cam -6 resimțite, în timp de duminică se răcorește puțin și vom avea -4°C, -9 cu factorul vânt.

Toată lumea știe, evenimentul weekendului este Montreal en Lumiere cu a sa noapte albă din această sâmbătă.

E musai să încercați cele trei mari atracții gratuite din Quartier des Spectacles: roata, derdelușul și tiroliana. Arată ca în gif-urile de mai jos, numai mult mai frumos. Aici am pus filmulețele în întregime.

tirolroata sania Puteți să nu plătiți nimic și să vă distrați în Quartier des Spectacles cu instalații interactive, derdeluș de gheață sau alte activități pentru toată familia.

Nuit Blanche ne aduce o noapte întreagă de activități. Nu uitați că aveți navete gratuite între siturile principale iar metroul va circula toată noaptea. Puteți descărca aplicaţia-ghid pentru iPhone şi Android.

Prin toate cotloanele metroului sunt expuse lucrări de artă contemporană la evenimentul anual Art Souterrain. Noi nu-l ratăm în niciun an.

Tot gratis putem vizita și nou inaugurata expoziție de păpuși Barbie pe Peel, între Ste-Catherine și de Maisonneuve.

Festivalul dedicat jocurilor de tot felul continuă. De la lego, la board games și jocuri pe calculator, găsiți de toate la festivalul Montreal Joue!

De vi s-a făcut sete, iată că a început a patra ediție „La Cuvée d’hiver”. Vă așteaptă la Salon 1861 cu mâncare bună, peste 100 de sortimente de bere de micro-braserie și o ambianță swing-rétro care să ne încălzească. Alcoolul e pe jetoane, mâncarea e pe bani gheață. Să vă opriți neapărat pe la brașoveanul care a inventat La Dragonne Surette a braseriei Kruhnen.

Vă puteți încălzi la Jardin botanique unde vor zbura liber între 1.500 și 2.000 de fluturi. În jur de 100 de fluturi noi sunt aduși în fiecare zi.

Mai puteți să dați o fugă până la Muzeul de Artă (MBAM) pentru o seară italiană. Expoziția Pompei va fi la jumătate de preț (10$) și puteți asista la demonstrații culinare și o degustare de vin.

Încă mai e  Village Mammouth la Stadionul Olimpic, yoga pe zăpadă în parcul La Fontaine, un salon pentru pasionații de motociclete la Palais des congrès (15$) și filme în cinematografe. Mâine începe Festivalul internațional al filmului pentru copii la Cinéma du Parc.

Este ultimul weekend al festivalului Rendez-vous du cinéma québécois care a adus pe ecranele cinematografelor peste 340 de filme produse de regizori din Quebec.

Apropos de filme, e pentru prima oară în mulți, mulți ani de zile când un film românesc intră în cinematografe independent, fără să fie festival sau vreun eveniment special. Veste și mai bună: „Un etaj mai jos”, nominalizat la Cannes (Un Certain Regard) de Radu Muntean costă doar 2,50$ la Dollar Cinema pe Decarie.