Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Fluturii zboară (în serele Jardin Botanique) și mai sunt 28 de zile până la primăvară.

A început Montreal en Lumiere cu o mulțime de activități pentru toate bugetele. Putem cheltui în funcție de buget o masă gătită de un Chef renumit.

Putem să nu plătim nimic și să ne distrăm în Quartier des Spectacles cu instalații  interactive, derdeluș de gheață sau alte activități pentru toată familia. Am testat deja tiroliana, roata și derdelușul. A fost excelent!

În cadrul aceluiași festival, tot gratuit, putem vizita Fête des fromages d’ici. Luați un pahar de vin și degustați brânzeturi locale în Complexe Desjardins.

De vreți să fugiți un pic de iarnă, serele grădinii botanice sunt locurile potrivite. Între 1.500 și 2.000 de fluturi zboară liber la Jardin botanique. Dacă locuiți în oraș, faceți un detur pe la un birou Accès Montréal înainte. Cardul oferă rezidenților din Montreal reduceri într-o mulțime de locuri.

Pasionații de vânătoare și pescuit au un salon la Place Bonaventure. Salon Chasse Pêche poate fi vizitat între 10 și 20:00 sâmbătă și 10-17:00 duminică. Intrarea costă 15$ pentru adulți și 5$ pentru copii.

Și jocurile de tot felul au un festival dedicat. De la lego, la board games și jocuri pe calculator, găsiți de toate la festivalul Montreal Joue!

Tot gratis putem vizita și nou inaugurata expoziție de păpuși Barbie pe Peel, între Ste-Catherine și de Maisonneuve.

Vechiul Port ne așteaptă sâmbătă cu o cursă de canoe pe gheață. Ceea ce până în secolul 19 era un mijloc de transport de pe un mal al fluviului St. Laurent pe celălalt a devenit un sport 100% québécois.

Tot gheață găsiți și pe Saint Denis la a cincea ediție a Fête des Glaces. Cel puțin 24 de sculpturi de gheață vor fi executate pe loc începând de la ora 9 dimineața. Prezentat ca și sărbătoare, evenimentul organizat de comercianții de pe Saint Denis speră să vă facă să puneți piciorul și în magazinele și restaurantele lor.

La Village Mammouth, lângă Stadionul Olimpic, puteți merge în timpul zilei cu toată familia și pe seară pentru DJ’s și beri.

Rendez-vous du cinéma québécois aduce pe ecranele cinematografelor 300 de filme produse de regizori din Quebec. Festivalul a ajuns la ediția cu numărul 33.

Iar dacă sunteți cu chef de film, iată lung metrajele care au intrat în cinematografe în această săptămână:

Un weekend excelent să avem!