Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Ne pregătim pentru cel mai friguros weekend din această iarnă.

Dacă ați reușit să supraviețuiți acestor câteva zile friguroase, vine weekendul cu încă un pic de frig.

Mâine ne așteaptă -19ºC și -30 resimțite, iar poimâine va fi doar cu un grad mai cald. Duminică e și Valentine’s day. Nu uitați să luați o floare.

E vreun curajos cu poftă de o baie în apă înghețată? Mâine la ora 13:00 are loc „The polar bear plunge”. O mulțime de voluntari se întâlnesc la Verdun Marina pentru a face o baie într-un bazin cu gheață. Curajoșii strâng fonduri pentru Olimpiada Specială. Anul trecut au sărit direct în fluviu:

Verdun a organizat în acest weekend un carnaval de iarnă în parcul Arthur-Therrien (metro De l’Église). Pârtii de sanie, patinoar, jocuri, animatori, DJ’s și alte activități pentru toată familia.

Dacă locuiți în Laval, puteți să vă distrați în acest weekend la Laval en blanc, organizat la Centre de la nature.

Câteva sute de bicicliști de adună duminică la ora 9:30 în centrul Montrealului pentru o cursă de 15 km. Startul se dă la ora 10 la Maison du développement durable.

Tot pentru pasionații de ciclism avem la Place Bonaventure Salon du Vélo de Montréal și Salon du Triathlon cu 250 de expozanți care vă vor binele și banii.

Cei mai Zen pot merge și în acest weekend la o oră de yoga pe zăpadă. Sâmbătă dimineața în parcul La Fontaine și duminică dimineața în parc Laurier.20b5b3a8aa42b8086e83894411e6ea1a

Pentru teatru, dans și instalații de artă contemporană, dați o fugă la Usine C. A început ediția montrealeză a festivalului fondat de televiziunea ARTE, Temps d’Images.

La Village Mammouth, lângă Stadionul Olimpic, puteți merge în timpul zilei cu toată familia și pe seară pentru DJ’s și beri.

Dacă vreți să fugiți de frigul de afară puteți face o vizită fermelor Lufa. Prima seră industrială din lume instalată pe un acoperiș de clădire își deschide porțile sâmbătă și duminică. E gratuit, dar trebuie să vă înregistrați aici.

Puteți fugi și la un film. Astea-s lung metrajele care au intrat în această săptămână în sălile de cinema:

Weekend călduros să avem!