Locuitorii Quebecului sunt de acord cu exploatarea petrolieră în provincie

Mai mult de jumătate dintre locuitorii provinciei ar prefera petrol provenit din Quebec.

Rezultatele unui sondaj Leger Marketing arată că 54% dintre locuitorii provinciei sunt de acord cu o eventuală exploatare a rezervelor de petrol din Quebec.

Întrebați dacă ar prefera să ne exploatăm resursele provinciale, în locul importurilor internaționale sau din Alberta, 54% dintre persoanele intervievate s-au declarat în favoarea exploatării petrolului din Quebec.

Doar 23% au declarat că ar prefera să importăm petrol în continuare, în timp ce 21% au spun că nu au nicio părere.Screen Shot 2016-02-16 at 13.57.23

Când vine vorba de proveniența petrolului importat, o majoritate covârșitoare preferă petrolul canadian din Alberta în detrimentul importurilor din Mexic, Arabia Saudită, Algeria sau alte surse internaționale.

Screen Shot 2016-02-16 at 13.59.05De asemenea, 41% dintre persoanele care au participat la studiu cred că cea mai sigură modalitate de a transporta petrolul este cu ajutorul conductelor. Doar 9% cred că e mai sigur folosind calea ferată.

Studiul a fost efectuat de Leger Marketing la cererea Institutului economic din Montreal (IEDM). A participat un eșantion reprezentativ de 1.014 rezidenți din Quebec. Marja de eroare a studiului este de +/- 3,1%.