Quebecul este cea mai fericită provincie din Canada

Foto Arhiva Știri de Montreal.

Cel mai ridicat procentaj de canadieni care se declară foarte fericiți trăiesc în Quebec.

E limpede. Fericirea locuiește în Quebec. Aici se află cel mai ridicat procent de locuitori care se declară foarte fericiți (22%). Locuitorii din British Columbia vin pe locul doi: aici 1 din 5 locuitori (20%) sunt foarte fericiți.

De altfel, majoritatea canadienilor se declară fericiți, arată un nou studiu realizat de Angus Reid Institute. Întrebați dacă sunt foarte fericiți, destul de fericiți sau nu prea fericiți, aproape două treimi dintre canadieni (63%) au spus că sunt destul de fericiți.

LifeSatisfaction1

O majoritate covârșitoare dintre canadienii care au participat la studiu se declară mulțumiți de cele mai multe aspecte ale vieților lor, începând cu relația cu familia (83%) și până la starea sănătății (71%).

Studiul Angus Reid întărește rezultatele mai multor studii recente potrivit cărora locuitorii Canadei sunt fericiți. La începutul lunii ianuarie, Canada a intrat pe locul 25 în lume într-un clasament WIN/Gallup al celor mai fericite țări.

Fericirea vine cu vârsta

Autorii studiului Angus Reid au stabilit o legătură directă între fericire și vârstă. Canadienii care au peste 55 de ani sunt se descriu ca fiind foarte fericiți sau destul de fericiți în proporție mai ridicată decât alte grupe de vârstă.

Vârsta nu este singurul factor care influențează fericirea. Studiul Angus Reid a scos în evidență importante diferențe regionale.

Dacă în Quebec și British Columbia se înregistrează cel mai ridicat procent al celor care se declară foarte fericiți, Canada Atlantică și în Alberta au cel mai scăzut procent (9% și 12%).

LifeSatisfaction2

Studiul Angus Reid a fost realizat online pe un eșantion de 1.530 de persoane între 10 și 14 decembrie.