Canadienii și alcoolul: Bem de 20 de miliarde $ pe an

Aproximativ 80% dintre canadieni consumă băuturi alcoolice.

Un raport al agenției pentru sănătate publică din Canada (Public Health Agency Canada) arată că în 2013 în jur de 22 de milioane de canadieni cu vârste de peste 15 ani au consumat băuturi alcoolice.

Dintre aceștia, cel puțin 3,1 milioane au consumat suficient alcool cât să se expună unor riscuri imediate, în timp ce 4,4 milioane de persoane se expun riscului îmbolnăvirii cronice, precum ciroza sau diferite tipuri de cancer.

Deși mulți dintre canadieni consumă alcool responsabil, consumul băuturilor alcoolice este corelat cu aproape 200 de boli diferite, se mai arată în studiu.

anigif_enhanced-buzz-24274-1378403079-0

În 2002, consumul excesiv de alcool a fost responsabil pentru 4.000 de decese în Canada, adică 1,9% din totalul deceselor în anul respectiv.

În decursul unui an, canadienii cumpără alcool în valoare de 20,5 miliarde de dolari, berea fiind cea mai populară băutură.

Consumul anual de alcool în dolari este echivalentul a cinci poduri Champlain, a cărui construcție a fost evaluată la 4,2 miliarde de dolari.

Pentru a reduce riscurile pe termen lung ale consumului de alcool, femeile nu ar trebui să consume peste 10 băuturi alcoolice pe săptămână și nu mai mult de 2 pe zi.

Bărbații ar trebui să limiteze consumul de băuturi alcoolice la 15 pe săptămână și nu mai mult de 3 pe zi.