Canada pierde miliarde de dolari nerecunoscând competențele imigranților

Foto: Cristian Mijea/Știri de Montreal.

Subcalificarea înseamnă salarii cu 15.000 – 20.000$ mai mici pe an.

Oforță de muncă educată și calificată înseamnă joburi mai bune și salarii mai mari. Când competențele nu sunt recunoscute, efectele pe piața muncii sunt fie subcalificarea (angajarea pe poziții inferioare competențelor), fie șomajul.

Potrivit unui studiu al Conference Board, Canada ar putea câștiga între 13,4 și 17 miliarde de dolari dacă ar avea un mai bun sistem de recunoaștere a competențelor.

Din această sumă, subcalificarea reprezintă între 5 și 8,3 miliarde $, iar șomajul între 8,4 și 8,7 miliarde $.

Dacă sistemul de recunoaștere a competențelor ar fi îmbunătățit, venitul anual al celor afectați de nerecunoașterea competențelor ar putea crește în medie cu 15.000$ – 20.000$ pe an.

Imigranții sunt cei mai afectați

Autorii studiului estimează că aproximativ 3% din populația adultă a Canadei se confruntă fie cu nerecunoașterea studiilor internaționale, fie cu nerecunoașterea inter-provincială a studiilor sau cu nerecunoașterea experienței dobândite la joburi anterioare, dar care nu este neapărat susținută de o diplomă oficială în domeniul respectiv.

Studiul reputatului think thank canadian care publică studii și analize pe teme economice mai arată că recunoșterea competențelor este o problemă cu care se confruntă în special cei născuți în afara Canadei.

Imigranții reprezintă aproximativ o cincime (20,6%) din populația totală a Canadei, cel mai ridicat procent dintre toate țările din G8. În fiecare an, Canada primește peste 250.000 de imigranți ca rezidenți permanenți.

O estimare conservatoare a autorilor studiului indică că aproape 850,000 de canadieni sunt afectați de nerecunoașterea competențelor. Dintre aceștia, 524.000 au studii internaționale, 200.000 au studii sau diplome obținute în altă provincie canadiană, iar 120.000 au experiență de muncă care nu este recunoscută.

Studiul Conference Board confirmă rezultatele unei analize similare realizate de Statistics Canada între 2000 și 2005, care arată că principalele obstacole pentru integrarea imigranților sunt lipsa recunoașterii competențelor și lipsa experienței canadiene.

La începutul anilor ’70, un imigrant câștiga 75 de cenți pentru fiecare dolar câștigat de un canadian. Spre mijlocul anilor 2000, imigranții câștigau doar 62 de cenți la un dolar, iar astăzi, aproape jumătate din imigranții cu studii superioare în Canada câștigă sub venitul median.

Ce e de făcut

Printre soluțiile propuse de autorii studiului Conference Board se numără includerea recunoașterii competențelor în procesul de imigrare, după modelul australian.

Astfel, Australia selectează cu predilecție imigranți care se încadrează în standardele profesiilor certificate. Imigranții trebuie să se identifice cu una din cele 400 de ocupații calificate, iar capacitatea lor de a practica meseria respectivă este evaluată înainte de sosirea în Australia.

O altă soluție este alinierea procesului de imigrare cu standardele și cerințele de pe piața muncii, precum și o implicare activă a angajatorilor în procesul de simplificare recunoașterii competențelor.