Calitatea vieții: topul nord american e dominat de Canada

3 ianuarie, 2014 – Vechiul Port din Montreal, înghețat după un val de frig cu temperaturi resimțite de -40°C.

Montreal se menține pe locul 4 în America de Nord la calitatea vieții.

Vancouver ocupă și în acest an prima poziție din America de Nord în topul Mercer al calității vieții. Îl urmează celelalte mai orașe canadiene. Singurul oraș american apare lângă Toronto, Ottawa și Montreal este San Francisco.

În ciuda recentelor probleme de securitate și a crizei refugiaților și a migranților economici, orașele Europene continuă să ofere cea mai bună calitate a vieții.

Viena și Zurich ocupă primele poziții în lume, în timp ce Germania este prezentă în top 10 cu trei orașe.

Canada nu se lasă (mult) mai prejos, cu 4 orașe în primele 23 de locuri. Vancouver este orașul canadian care intră în Top 10 pe locul 5, între München și Dusseldorf. S-a situat, însă, mai bine decât Amsterdam sau Copenhaga, orașe renumite pentru calitatea vieții.

Ottawa a căzut în clasament cu o poziție față de 2015, în timp ce Montrealul a reușit să urce de pe 24 pe 23.

București a urcat o poziție și se situează în acest an pe locul 109 în topul celor de la Mercer, destul de aproape de Tel Aviv (104). Capitala Bulgariei se află pe poziția 115. Bagdad ocupă în continuare ultimul loc din cele 460 de orașe studiate.

Top 5 America de Nord

1.Vancouver
locul 5 mondial
2.Toronto
locul 15 mondial
3.Ottawa
locul 17 mondial
4.Montreal
locul 23 mondial
5.San Francisco
locul 28 mondial

Top 5 global

1.Viena
(Austria)
2.Zurich
(Elveția)
3.Auckland
(Noua Zeelandă)
4.Munchen
(Germania)
5.Vancouver
(Canada)

Pentru întocmirea acestui top, Mercer ia în considerare climatul socio-politic, economia, accesul la informație, respectarea drepturilor omului și accesul la serviciile medicale. Topul este folosit mai cu seamă de companiile multinaționale în cazul intrării pe noi piețe și pentru a calcula primele angajaților expați.