Bombardier concediază 7.000 de oameni

Foto courtesy Bombardier.

Compania a declarat că își „optimizează” forța de muncă folosită în Canada și în afara ei.

Împreună cu rezultatele financiare publicate în această dimineață, Bombardier a anunțat și concedierea a 7.000 de angajați și contractori din diviziile aeronautice și de transport ale companiei.

Reducerea forței de muncă va afecta atât Canada cât și celelalte țări în care activează compania. Cea mai mare parte a locurilor de muncă reduse va afecta divizia de transporturi Bombardier.

Screen Shot 2016-02-17 at 10.03.04

Referitor la aeronavele C Series, Bombardier preconizează crearea de noi locuri de muncă la uzina de asamblare din Mirabel, Quebec. Programul C Series a generat 3.450 de locuri de muncă la nivel global.

Compania a anunțat astăzi și semnarea unui contract cu Air Canada în valoare de 3,8 miliarde de dolari. Bombardier va livra începând cu 2019 45 de avioane de tip CS300. Până în acest moment Bombardier a primit comenzi din toată lumea pentru 678 de aparate de zbor C Series.

Guvernul Quebecului a investit în programul C Series un miliard de dolari la finalul anului 2015, în ciuda unei pierderi de 4,9 miliarde de dolari înregistrată de Bombardier.