Angajat român în ministerul imigrării arestat de UPAC

Ștefan Constantinescu cerea mită pentru a grăbi procesarea dosarelor de imigrare.

Angajat la Ministerul Imigrării (MIDI) ca și agent însărcinat cu procesarea dosarelor de imigrare, Ștefan Constantinescu pretindea sume importante de bani pentru a grăbi procesul de imigrare în categoria muncitorilor calificați (travailleurs qualifiés).

Românul a fost reținut de polițiștii de la Unitatea permanentă anti-corupție (UPAC) și a fost prezentat tribunalului Laval.

Ministrul imigrării Kathleen WEIL a confirmat informațiile UPAC și a precizat că Ștefan Constantinescu a fost suspendat temporar din funcție, dar își va primi salariul.

Ștefan Constantinescu este acuzat de abuz de încredere și fraudă împotriva guvernului. Infracțiunile  ar fi avut loc între octombrie 2013 și februarie 2016.

„Mărunte sau importante, actele de corupție nu trebuie tolerate sub nicio formă”, a declarat într-un comunicat de presă Robert Lafrenière, comisar însărcinat cu lupta anti-corupție.

Polițistul a amintit că orice victimă sau martor al unui act de corupție poate să contacteze confidențial unitatea anti-corupție la 1 844 541-UPAC sau prin intermediul formularului electronic de pe site-ul unității.