Aceștia sunt cei mai buni angajatori pentru tineri din Canada

FOTO: Cristian Mijea/Știri de Montreal

Opt din cele 95 de companii din listă au sediul în Quebec.

Companii renumite precum ALDO, PepsiCo, Home Depot, General Electric, Coca-Cola , Telus sau Xerox, precum și majoritatea băncilor și a asigurătorilor, se numără printre cei mai buni angajatori pentru tineri.

Deși doar opt din cele aproape 100 de companii din listă au sediul în Quebec, majoritatea au prezență pan-canadiană. Competiția Canada’s Top Employers for Young People a ajuns la a 14-a ediție și prezintă companiile care oferă cele mai bune locuri de muncă și programe pentru tinerii aflați la început de carieră.

În listă apar și instituții publice, a căror prezență poate părea surprinzătoare într-un clasament al celor mai buni angajatori pentru tineri, precum Ontario Public Service (Toronto), Provincial Health Services Authority (Vancouver), Canada Revenue Agency (Ottawa) sau Canadian Security Intelligence Service (Toronto).

Alte companii care apar în listă sunt Canadian Tire, primăria orașului Edmonton, Jazz Aviation, Shell, Siemens și Unilever.

Angajatorii sunt evaluați în funcție de programele pentru a atrage și a păstra în companii tinerii angajați. Printre acestea se numără sprijinul pentru plata taxelor de școlarizare sau existența programelor de internship, de mentorat și de formare profesională.

De asemenea, au fost luate în considerare inițiativele și programele care îi ajută pe tineri să avanseze mai repede în companii, precum și vârsta medie din organizațiile respective.

Clasamentul este realizat de Mediacorp, care editează de 16 ani și topul celor mai buni 100 de angajatori din Canada, precum și clasamentul celor mai buni angajatori din Montreal.

Pentru lista completă a celor mai buni angajatori pentru tineri, vizitați situl Canada’s Top Employers for Young People. Dați click pe numele companiilor pentru a vedea ce beneficii oferă tinerilor.