7 lucruri de făcut la Nuit Blanche

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

La pièce de résistance a festivalului luminii este Nuit Blanche.

Sâmbătă, 27 februarie are loc Nuit Blache, un amestec de artă, film, concerte și petreceri în galeriile, librăriile, muzeele, cinematografele și cafenelele Montrealului.

Seara plină de activități, majoritatea gratuite, este parte din Montréal en Lumière, un festival care ar trebui să ne ocupe puțin timpul până la St Patrick’s day.

Deja am testat cele mai spectaculoase activități din Quartier des Spectacles. Am filmat și le-am pus aici pe site ca să vă facem poftă.

Metroul va circula toată noaptea. În total avem peste 200 de activități pentru toate gusturile. Ca să nu ratați nimic, descărcați aplicaţia-ghid pentru iPhone şi Android. Oferă sugestii în funcţie de locul în care vă aflaţi și puteți să vă creați un itinerar personalizat pentru toată noaptea.

1. Vizită în Quartier des Spectacles

Cu copii sau fără, în Place des Festivals se întâmplă o mulțime de lucruri: concerte, jocuri, focuri din loc în loc, plus metroul aproape.

2. SAT și Centre PHI

Dacă ați ajuns până în Quartier des Spectacle, intrați și la SAT. Puteți testa video-uri 360º cu „Google Cardboard”, după care puteți urca la etaj pentru alte proiecții 360 pe domul Satosferei.

Tot de realitate virtuală se ocupă și centrul PHI, mai aproape de Vechiul Port. La nuit Tribe va fi un amestec de realitate virtuală, DJ și mâncare bună:

3. Circuitul Art Souterrain

Ca în fiecare an, lucrările a 86 de artiști vor fi expuse pe 3 circuite care leagă 7km în subteranul Montrealului. Veți avea nevoie de o hartă și poate de un ghid audio (fr/en). Puteți arunca o privire și în clădirea Belgo de pe Sainte Catherine. Galeriile de artă de aici s-au pregătit și ele pentru noaptea albă.

4. Lumânări și concert în catedrală

Catedrala în stil neogotic Christ Church de pe de Maisonneuve va fi luminată cu lumânări, vor avea loc concerte și proiecții video.

NB_musique_images_cathedrale

5. Jocuri la primărie

O mulțime de jocuri independente vor fi prezentate publicului în sala de onoare a primăriei din Montreal. Evenimentul este organizat împreună cu festivalul Montreal Joue.

6. Bondage și artă erotică

Pentru cei peste 18 ani, Espace des Arts prezintă „Noaptea funiilor”, o demonstrație de shibari, bondage-ul erotic japonez.

7. Meșteșuguri

Dacă ajungeți în Vechiul Port, puteți vizita și atelierul de sticlărie Espace VERRE sau fierăria Les Forges de Montréal. Ultima cere 5$ pentru intrare.

Și în cele din urmă, barurile din Quartier Latin vor fi deschisă până la 6 dimineața. După atâta cultură, merge o beție. Hai, noroc!