Terasele din Place Jacques-Cartier vor fi mutate în mijloc

Foto courtesy primăria Montrea.

Primăria Montreal dorește să pună în valoare clădirile istorice aflate de o parte și de alta a pieței.

Primarul Denis Coderre a anunțat în această dimineață planurile pentru reamenajarea Place Jacques-Cartier din Vechiul Port.

Acesta dorește desființarea tuturor teraselor lipite de clădirile restaurantelor aflate pe margine, reproiectarea acestora și mutarea lor în mijlocul pieței.

Măsura de reamenajare are ca scop punerea în valoare a clădirilor istorice eclipsate de uriașele terase acoperite care sunt lipite de acestea.

Spre deosebire de cele de acum, noile terase vor fi demontabile, iar spațiul va putea fi folosit tot timpul anului.

În același timp, artiștii și meștelșugarii care expun în acest moment în Place Jacques-Cartier vor fi mutați pe rue de la Commune. Singurii care vor putea rămâne unde se află acum sunt caricaturiștii.

Reamenajarea spațiului montrealez cel mai vizitat de turiști va costa primăria 5 milioane de dolari. Primăria susține că va termina lucrările până în 2017, la timp pentru aniversarea a 375 de ani de existență a orașului.

Comercianții afectați de această decizie vor putea beneficia de ajutor financiar, în special pentru reabilitarea fațadelor clădirilor din Place Jacques-Cartier.