Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Arhiva Știri de Montreal.

Sâmbătă pe afară, duminică à l’intérieur.

El Niño ne-a adus o iarnă deosebit de blândă până acum. Cald va fi și în acest weekend. Profitați de activități în aer liber sâmbătă. Duminică se anunță +9ºC, dar (din păcate) cu 60% șanse de ploaie.

Așa că de ce să nu intrați până la muzeu? Este ultimul weekend în care puteți vedea La couleur du Jazz la Musée des beaux-arts. De săptămâna viitoare va începe o expoziție dedicată orașului Pompei.

Tot la ultimul weekend a ajuns și instalația Impluse, parte a Luminothérapie, din Quartier des Spectacles. Proiecțiile de pe clădiri și alte câteva instalații vor rămâne până la terminarea Montreal en lumière (1 martie).

De aveți planuri de nuntă, poate vă inspiră o vizită la Salon National du Mariage, care are loc la Palais des congrès. Vedeți să nu intrați din greșeală la cel al vânătorilor și pescarilor care, ironic, se ține în același timp, în același loc.

Dacă doriți să vă relaxați, temperatura va fi perfectă duminică pentru o oră gratuită de yoga pe zăpadă. Cu condiția să se oprească ploaia.

Sărbătoarea Zăpezii continuă în parcul Jean Drapeau! O grămadă de activități pentru copii, plus o mulțime de concerte și alte activități gratuite. Pentru harta activităților, click aici. Iată cum a arătat anul trecut:

Dacă locuiți în jurul Montrealului puteți alege între Carnaval sur l’Île-des-Moulins (Terrebonne), Winter Fest (Pincourt), Winter Carnival (Kirkland) și Fest-Hiver (Brossard).

Continuă și Festi-Neige în Sainte Agathe des Monts și Plaisirs d’Hiver în Boucherville, de locuiți pe aproape.

Mai putem profita și de evenimentul culinar „LeCHOP” până pe 11 februarie (trei feluri de mâncare la prețul de 25$) și de Happening Gourmand, care oferă meniuri la 22, 25 și 29$ în opt restaurante renumite din Vieux-Montréal.

Seara putem merge la Igloo Fest, varianta hivernală a lui Piknic Électronik și la Village Mammouth lângă Stadionul Olimpic. Dacă peste zi oferă activități pentru toată familia, seara se transformă într-un club în aer liber.

Și, în final, iată ce filme au intrat în cinematografe în această săptămână:

Un weekend fain să avem!