Montreal de weekend

Foto Arhiva Știri de Montreal.

Ne așteaptă un weekend un pic rece, dar cu soare.

S-a dus și săptămâna asta, imediat se duce prima lună a anului 2016. Pentru cei care numără, mai avem 57 de zile până vine primăvara. Mult, dar între timp avem de schiat și de patinat.

Avem multe de făcut în aer liber în acest weekend. Pentru copii, continuă în parcul Jean Deapeau Sărbătoarea Zăpezii cu o mulțime de activități gratuite de la sculptură în gheață până la fotbal și hochei. Avem și zip-line ($), yoga, derdelușuri ($) și sănii trase de câini ($).

Pe lângă festivalul din Montreal, încă patru orășele din jur se distrează la Festi-Neige (Sainte Agathe des Monts), Plaisirs d’Hiver (Boucherville), Spărgătorul de gheață (Pointe Claire) și SnowFest (Saint Lazare).

Oricum, nu trebuie să plecăm departe pentru a ne distra: patinaj, schi fond sau derdelușuri, avem de toate pe Mont-Royal. În plus, e gratis.

Dacă tot ieșim prin oraș, putem trece și pe la balansoarele muzicale și luminoase din Place des Festivals, la Luminothérapie.

De ni se face foame, putem profita de evenimentul culinar „LeCHOP”. Până pe 11 februarie, 6 restaurante din centrul Montrealului vă oferă trei feluri de mâncare la prețul de 25$.

Din aceeași categorie, Happening Gourmand oferă meniuri la 22, 25 și 29$ în opt restaurante renumite din Vieux-Montréal.

A venit și ultimul weekend al Salonului Auto Montreal. Ne așteaptă peste 500 de modele de mașini, concursuri, chiar reduceri, dacă vă căutați o mașină nouă. Nu lipsesc mașinile de epocă și câteva hot rods.

Seara putem merge la Igloo Fest, varianta hivernală a lui Piknic Électronik, și la Village Mammouth lângă Stadionul Olimpic. Dacă peste zi oferă activități pentru toată familia, seara se transformă într-un club în aer liber.

Dacă vrem să stăm la căldură într-o sală de cinema, iată ce filme au intrat în acest weekend pe marile ecrane:

Un weekend excelent să avem!