Montreal de weekend

25 ianuarie, 2013. Stand de dulciuri la Sărbătoarea Zăpezii din parcul Jean Drapeau. (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal)

După perioada moartă din jurul sărbătorilor de iarnă, Montreal se trezește încet.

În primul rând, vremea se anunță excelentă în weekend. Sâmbătă vom urca până la 1ºC. Da, cu plus! Perfect pentru familia mea!

Tot perfect pentru familie avem în parcul Jean Deapeau Sărbătoarea Zăpezii cu o mulțime de activități gratuite, de la sculptură în gheață până la fotbal și hochei. Avem și zip-line ($), yoga, derdelușuri ($) și sănii trase de câini ($).

Dacă tot ieșiți prin oraș, iar frigul nu o să ne ucidă, treceți și pe la balansoarele muzicale și luminoase din Place des Festivals, la Luminothérapie.

De vi se face foame, puteți profita de evenimentul culinar „LeCHOP”. Până pe 11 februarie, 6 restaurante din centrul Montrealului vă oferă trei feluri de mâncare la prețul de 25$.

Pentru pasionații de mașini, a început ediția din acest an a Salonului Auto Montreal cu peste 500 de modele de mașini, concursuri, chiar reduceri, dacă vă căutați o mașină nouă. Nu lipsesc mașinile de epocă și câteva hot rods.

Pe seară luați-vă cizmele de dans și haideți la a 10-a ediție a Igloo Fest, varianta hivernală a lui Piknic Électronik. Vineri mixează Paul Kalkbrenner, sâmbătă Dave Clarke,  Diagraf (VJ) și Misstress Barbara, printre alții.

Tot pentru cei cu chef de ieșit și dansat în aer liber, Village Mammouth la Stadionul Olimpic vă așteaptă cu patinoar refrigerat, tobogane de gheață, food trucks și DJ’s pe seară.

Iar dacă tot petrecem mai mult prin casă în această perioadă, de ce să nu facem o vizită kinky la Salon de l’amour et de la Séduction. Biletul costă 17,50$. (Foto courtesy Jo Gorsky / Salon de l’Amour et de la Séduction).

Sâmbătă este ultima zi din festivalul de teatru Wildside. Mai puteți prinde niște musical-uri, câteva spectacole de dans și teatru improviza la Centaur.

Centre Phi găzduiește festivalul de film Canada’s Top Ten Film Festival. Vor fi proiectate cele mai bune filme de la TIFF, inclusiv 10 scurt metraje studențești care au atras atenția juriului în 2015.

De vreți ceva mai main stream, iată ce filme au intrat în cinematografe în această săptămână:

Un weekend relaxant să avem!