Montreal de weekend

Foto arhiva Știri de Montreal.

Ne așteaptă un weekend deosebit de cald și ud.

Dacă vă gândeați la patine în acest weekend, e bine să vă refaceți planurile. Plouă. Plouă tot weekendul și vom ajunge la 7ºC.

Deși au muncit toată săptămâna ca să fie zăpadă mare pe derdeluș, tunurile de pe Mont Royal se pot resemna. La ploaie și 7 grade nu se poate da nimeni cu sania.Mont-Royal_snow

Aceeași problemă cu Village Mammouth la Stadionul Olimpic. Nu știm cum vor ține derdelușurile din gheață sau patinoarul refrigerat.  Camioanele restaurant și DJ-ii de pe seară rezistă cumva.

La fel cu balansoarele muzicale de la Luminothérapie. Cine vrea să se dea pe ploaie în balansoar?

Putem să mergem, însă, la teatru. A început un festival mic, dar longeviv și îndrăzneț. Festival de teatru Wildside Festival a ajuns la ediția cu numărul 18. Ține 10 zile la Teatrul Centaur.

Putem să mergem și la muzeu, mai ales la cel de artă contemporană (MAC). Expozițiile Camille Henrot, Dana Schutz și Patrick Bernatchez se vor încheia duminică.

Și putem să mergem la un festival de film. Centre Phi găzduiește festivalul de film Canada’s Top Ten Film Festival. Vor fi proiectate cele mai bune filme de la TIFF, inclusiv 10 scurt metraje studențești care au atras atenția juriului în 2015.

Iar de dorim să fugim de ploaie la un film mai ușor, avem mai jos lista filmelor care au intrat în cinematografe săptămâna aceasta. Sau Netflix and chill.