Ministerul imigrării amână data de depunere a dosarelor

FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Cei care aveau dosarul pregătit pentru data de 18 vor trebui să mai aștepte.

Ministerul Imigrării din Quebec a modificat data limită pentru înscrierea în noul portal Mon Projet Quebec de unde vor fi extrase ultimele 2.800 de dosare pentru 2015-2016.

Astfel, cei care doresc să obțină Certificatul de Selecție pentru Québec (CSQ) în cadrul programului muncitori calificați (travailleur qualifié)  mai au timp să se înscrie în noul sistem Mon projet Québec. până în data de 25 ianuarie 2016.

După această dată nu va mai fi posibilă creerea de noi conturi pentru perioada 2015-2016.

Între 26 ianuarie și 15 februarie, candidații care și-au deschis cont vor putea să îl acceseze pentru a-și completa cererea pentru CSQ.

După 16 februarie, aplicanții vor putea plăti taxele, finaliza și depune aplicația. Data limită pentru trimiterea acestora este  31 martie.

Schimbarea datei vine ca urmare a unor supraîncărcării sitului. Reprezentanții ministerului spun că doar un număr limitat de utilizatori pot fi conectați simultan pe platforma online.

Până în prezent, aproximativ 15.000 de conturi au fost create în noul sistem, potrivit datelor ministerului.  Cu toate acestea, doar 2.800 de dosare vor fi acceptate până pe 31 martie.

Începând din acest an, Quebecul are un nou sistem de imigrare similar celui federal. Mon projet Québec este noua platforma online prin care pot fi trimise dosarele pentru obținerea CSQ – categoria muncitori calificați.