Google Cultural Institute despre muralele din Plateau

Foto Cristian Mijea / Arhiva Știri de Montreal.

Vizită virtuală prin intermediul Google Cultural Institute în Plateau.

Plateau Mont-Royal este primul cartier din Montreal care propune o vizită virtuală a celor mai importante murale de pe teritoriul său.

Împreună cu tehnologia Street View, vizitatorii aflați la mii de km distanță pot să viziteze străzile cartierului ca într-o expoziție imensă, sub cerul liber.

Pentru Luc Ferrandez, primarul  Plateau-Mont-Royal, proiectul democratizează arta urbană făcând-o disponibilă unui număr uriaș de oameni.

Puteți afla cine a creat fiecare lucrare murală, care este povestea din spatele ei și ce reprezintă. „Expoziția” Murales du Plateau-Mont-Royal a fost publicată astăzi în colaborare cu Google Cultural Institute.

Screen Shot 2016-01-21 at 11.22.00

De la fondarea sa în 2011, Google Cultural Institute lucrează cu peste 1.000 de parteneri din peste 60 de țări. Până acum a făcut disponibile pe internet peste 6 milioane de lucrări de artă, poze, video-uri, manuscrise rare și alte documente.

Musée d’Orsay, British Museum, Teatrul Bolșoi sau Muzeul Covoarelor din Azerbaijan, sunt numai câteva dintre diversele expoziții fotografiate în cadrul proiectului.