Compania montrealeză SNC Lavalin curăță reactoarele de la Cernavodă

Foto courtesy Bogdan Giuşcă / Wikipedia.

Lucrările vor fi efectuate în cursul anului 2016.

Companiei SNC Lavalin i-a fost atribuit contractul de curățare al instalațiilor generatorului de energie nucleară Cernavodă 1 al Societatății Nationale Nuclearelectrica S.A. (SNN).

Nuclearelectrica a încheiat în 2011 un contract de întreținere pe 10 ani de zile cu producătorul generatoarelor CANDU 6, compania BWXT Canada Ltd, cea care a atribuit contractul conaționalilor din Montreal.

Compania SNC Lavalin are o experiență de 10 ani în efectuarea lucrărilor de întreținere la generatoarele nucleare de tipul celor de la Cernavodă.

Montrealezii au curățat 7 reactoare CANDU  în ultimii 10 ani și dispun de tehnologie proprie, modulară, concepută special pentru astfel de lucrări.

Reactorul nuclear CANDU 6 de la Cernavodă se află în funcțiune din anul 1996. Operațiunile de curățare vor fi efectuate în 2016.

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (SNN) operează singura centrală nucleară din România. Centrala de la Cernavodă dispune de două reactoare de tip CANDU 6, producând fiecare câte 706 MWh.

SNC Lavalin a mai câștigat contracte în România. În februarie 2015, compania a semnat un contract pentru o instalație de tratare a emisiilor de gaz produse de combinatul de îngrășăminte Azomureș.