Cele mai citite articole Știri de Montreal din 2015

Top 20 al celor mai citite știri de pe Știri de Montreal în 2015.

S-a dus un an cu bune și rele, iar aceasta se reflectă și în articolele publicate pe Știri de Montreal. Dintre toate știrile, câteva au atras atenția în mod special cititorilor noștri.

Am alcătuit mai jos topul celor mai citite 20 de articole în 2015 de pe Știri de Montreal. Spre surpriza noastră, vizita Nadiei Comăneci s-a clasat pe poziția 31.

Au intrat în schimb în top fetele de la Fed Cup pe poziția 8 și 9. Ne-au oferit în aprilie unul dintre cele mai frumoase weekenduri ale anului.

Dar, vorba multă, sărăcia omului, iată știrile cele mai accesate de cititorii noștri în 2015:

1. Canada îmblânzește regimului vizelor pentru România

Stephen Harper a anunțat în luna aprilie includerea României în lista țărilor eTA (Electronic Travel Authorization).

2. Flashmob cu mărțișoare în piața Jean Talon

Koolture Tricolore, un “trib inimos de moldoveni” stabiliți la Montreal au împărțit mărțișoare în piața Jean Talon în februarie.

3. Imigrare Canada – Baza de date cu joburi e activă

Pe 1 ianuarie 2015 a intrat în funcțiune noul sistem federal de imigrare. Numit „Express Entry”, noul sistem alege candidați dintr-o bază de date în care s-au înscris în prealabil.

4. Gașcă de hoți români căutată în Montreal

Polițiștii din Montreal au arestat doi români și erau în căutarea altor doi complici în luna noiembrie a anului care tocmai a trecut. Gașca de hoți se ocupa de înșelătorii și jafuri.

5. Imigrare Quebec: Se schimbă legea

Provincia Quebec a făcut primul pas către adoptarea un sistem de tip Express Entry, similar celui de la nivel federal în luna decembrie, 2015.

6. În Toronto și Montreal se trăiește cel mai bine

Cele două orașe canadiene a surclasat în ianuarie Roma, Tokyo, Paris și Londra, potrivit unei analize a reputatei publicații The Economist.

7. Quebec – proceduri pentru schimbarea sistemului de imigrare

Provincia noastră a făcut în ianuarie anunțul prin care demara procedurile pentru trecerea la un sistem de imigrare după modelul federal.

8. Strângerea de mână de la Montreal: Ce spun Bouchard și Dulgheru

Tenismena româncă a făcut prima declarație pentru presă după ce a învins-o pe cea mai bună jucătoare a Canadei.

9. Victorie istorică a României la Montreal

Echipa de tenis a României ne-a oferit două zile de tenis excepțional la Montreal, reușind să învingă echipa Canadei în Fed Cup pe arena Maurice-Richard.

10. Care sunt cei mai buni angajatori din Montreal

Cei mai buni angajatori din Montreal oferă terase cu barbecue, până la 15.000$ subvenție pentru programele de fertilizare in-vitro și bilete la Bell Centre.

11. 4 ani de așteptare pentru viză, după obținerea CSQ

Federalii au anunțat că durata de așteptare pentru tratarea dosarului de emigrare de către biroul de la București a crescut la aproape patru ani.

12. Enclave românești în Montreal

Românii nu au un cartier anume, dar există câteva zone mai dens populate de români în regiunea Montrealului.

13. Made in Romania la Winners

Priveliște rară de această parte a Atlanticului! Printre rafturile magazinului Winners din Montreal a apărut un stand cu produse emailate Made in Romania.

14. 2 Mai mâncătoresc – Cei mai buni mici din Montreal

Juriul Știri de Montreal s-a întâlnit ca de fiecare dată pentru a degusta mici de la șase magazine românești din Montreal: Balkani (La Pavel), Balkani (Jean Talon), Bourret, București, Transilvania și Vatra.

15. Immigration Quebec aduce modificări sistemului de punctare

Ministrul Kathleen Weil a anunțat printr-un comunicat de presă că va aduce modificări grilei de selecție folosite de programul Travailleurs Qualifiés/Skilled Workers.

16. Zboruri low cost din Montreal cu islandezii de la WOW

Compania islandeză ultra low cost WOW a anunțat zboruri din Montreal și Toronto începând cu luna mai 2016.

17. Ministrul Chris Alexander: 4 ani pentru cetățenie din această vară

Conform noilor reguli, care au fost votate și au primit acordul regal în 2014, un imigrant trebuie să fi petrecut în Canada patru ani din șase înainte de a fi eligibil pentru cetățenia canadiană.

18. Imigranți în Montreal: Românii sunt în top 10

Cele 13.760 de persoane care au indicat România ca loc al nașterii la recensământul din 2011 ne plasează pe locul 10 între comunitățile imigrante de pe insula Montreal.

19. Dosarele de cetățenie, procesate în 12 luni

Ministerul imigrării a anunțat că în jur de 80% din dosarele de cetățenie sunt procesate acum în 12 luni sau mai puțin.

20. Joburi de viitor: Care vor fi cele mai căutate slujbe în Canada

CareerBuilder.ca, unul dintre cele mai importante situri de joburi din Canada, a publicat lista industriilor și ocupațiilor care vor înregistra o creștere peste medie în următorii 5 ani.