Cât câștigă imigranții din fiecare provincie canadiană

Nu mai e nicio surpriză pentru nimeni. În Alberta se câștigă cel mai bine.

Poate că v-ați întrebat cum ar fi fost dacă ați fi ales altă provincie canadiană ca destinație. Folosind date de la Statistics Canada, am creat o hartă cu veniturile imigranților din salarii, din toate provinciile canadiene, la doi ani după imigrare.

Ne-am uitat la câștigurile mediane din salarii ale imigranților în general, dar și la cât câștigă aplicanții principali și aplicații secundari din categoria muncitori calificați. Cum era de așteptat, cel mai bine câștigă aplicanții principali din categoria muncitori calificați.

La doi ani după ce au pus piciorul în Canada, imigranții din Alberta câștigă din salarii 33.000$ pe an, la distanță de cei din Manitoba (25.000$) și cei din Provinciile Atlantice (24.000$).

Este foarte probabil ca situația să arate puțin diferit în Alberta în ultima vreme, dat fiind prețul scăzut al barilului de petrol.

În Quebec, imigranții câștigă cel mai prost din toată Canada – 18.200$. Nu stau bine nici vecinii din Ontario, unde câștigul salarial median al imigranților este de 21.000$. Cel puțin așa arată datele Statistics Canada care au compilat cifrele din declarațiile pentru taxe (formularul T4) pentru anul 2011 (cele mai recente date).

Și când vine vorba despre aplicanții principali din categoria muncitori calificați, în Alberta se câștigă cel mai bine, cu un venit din salarii median de 46.000$, urmată de Canada Atlantică (45.000$).

Quebec-ul este din nou pe ultimul loc, aici aplicanții principali câștigând din salarii 23.000$. În Ontario, aplicanții principali din categoria travailleurs qualifié au salarii de 34.000$.

Aplicanții secundari au venituri considerabil mai mici, uneori la jumătate față de aplicanții principali.

Venitul median al unei familii canadiene era de 76.000$ în 2011, potrivit datelor de la recensământul din acel an.

Citește și: Cu cât vor crește salariile în 2016

Valoarea mediană a venitului înseamnă că jumătate din populație are venituri sub această valoare, iar jumătate sunt peste această valoare. Statistics Canada s-a bazat pe declarațiile de venit depuse de imigranți la fisc.