Taxe mărite și în Laval și Longueuil

Foto Courtesy Ducky M.

Cea mai mică creștere a impozitelor o găsim în Longueuil.

Municipalitățile care fac parte din aglomerația Longueuil își vor vedea taxele mărite cu doar 1% în 2016, conform bugetului prezentat astăzi de primarul Caroline St-Hilaire.

Aceasta va însemna o creștere cu 26$, în medie, pentru o casă unifamilială. Bugetul total al Longueuil va fi de 396 de milioane de dolari în 2016.

Primăria din Longueuil și-a redus cheltuielile de funcționare cu 2 milioane de dolari. În plus, noile construcții de pe teritoriul aglomerației municipale aduc la buget 7,2 milioane de dolari suplimentari.

De cealaltă parte a Montrealului, Laval a mărit impozitele pe 2016 cu 1,9%, atât pentru sectorul rezidențial, cât și pentru cel comercial.

18% dintre sumele colectate suplimentar vor fi investite în transportul în comun. Alți bani vor merge la colectarea rezidurilor organice (compost), la prelungirea programului piscinelor publice și deszăpezire.

Primăria Laval va dispune în 2016 de un buget de 810,5 milioane de dolari. Un pic peste 20% din aceștia sunt cheltuiți cu serviciul de poliție, pompieri și siguranță publică. 11% sunt cheltuieli administrative, în timp ce 9,6% reprezintă ratele și dobânzile plătite de Laval.