Peste o tonă de hașiș confiscat în portul din Montreal

Foto courtesy CBSA.

Drogurile au fost descoperite de un câine polițist.

Ofițeri ai poliției de frontieră din portul Montreal au confiscat 1.300 de kg de hașiș în luna decembrie, a anunțat CBSA într-un comunicat de presă.

Drogurile erau ascunse într-un container marin trimis din Republica Malawi (sud-estul Africii) care conținea podele din pal melaminat și mobilier încrustat manual.

River, un câine din rasa Labrador în vârstă de 7 ani, antrenat pentru a descoperi droguri și arme de foc, a fost cel care a atras atenția ofițerilor de la CBSA.

O investigație cu raze X a arătat existența unor anomalii în podelele de pal melaminat. Drogurile erau ascunse în pachete subțiri, în interiorul acestor panouri.

Polițiștii au descoperit în total 3.046 de pachete cu hașiș ascunse în acest fel. Greutatea totală a acestora depășește 1.300 de kg.

Polițiștii au mai descoperit o încercare de a introduce hașiș prin portul din Montreal în 2014. Atunci au confiscat 858 de kg de hașiș trimis din Maroc.

În 2015, poliția de frontieră din Quebec a descoperit și interceptat cel puțin 2.700 de încercări de a introduce droguri în Canada.