Notă de trecere pentru grădinițe

Calitatea serviciilor din grădinițele din Quebec este satisfăcătoare.

Studiul Grandir en qualité realizat de Institutul de Statistică din Quebec a dat notă de trecere grădinițelor din Quebec.

Raportul a analizat 560 de grupe de copii din CPE, cât și din grădinițe nesubvenționate. Copiii au fost observați pe parcursul unei zile complete, iar calitatea programelor educative a fost evaluată pe o scară de la 1 la 4.

Calificativele extrem de slab, foarte slab, slab indică un nivel al programelor nesatisfăcător, în timp ce calificativele acceptabil, bun sau excelent indică un nivel satisfăcător al programelor.

Cele mai bune calificative au fost acordate pentru interacțiunea educatorilor cu părinții. Note mai puțin bune au fost date pentru amenajarea localurilor.

De exemplu, în grădinițele nesubvenționate, 35% dintre copiii cu vârste între 18 luni și 5 ani au o interacțiune bună sau excelentă cu educatorii în timp ce 45% au interacțiuni cu aceștia considerate acceptabile. Cifrele sunt asemănătoare în CPE.

În ceea ce îi privește pe bebelușii din CPE, 50% dintre aceștia beneficiază de o amenajare a spațiilor bună sau excelentă, în timp ce pentru 44% dintre ei amenajarea spațiilor din grădinițe este considerată acceptabilă. Șapte din 10 bebeluși au interacțiuni considerate bune sau excelente cu educatoarea, în timp ce 24% au interacțiuni evaluate drept acceptabile.

Click aici pentru raportul complet: CPE și nesubvenționate.