Montreal de weekend

Mont Royal în ziua de Crăciun. Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Mâine încep soldurile de Boxing Day sau soldes d’Après-Noël, cum ar dori OQLF să le spunem.

Sperăm că v-au ieșit cele mai bune sarmale, că v-a crescut cozonacul și că ați avut un Crăciun liniștit. Magia a lipsit de pe străzile Montrealului. S-a mutat la mall, cu Moș cu tot.

De ne primiți cu colindul, vă aducem două colinde tradiționale cântate de moții din Măguri Răcătău. Ele au fost înregistrate în 2011 de tânărul culegător de folclor Mircea Cîmpeanu.

Pentru cei cu chef de ieșit în aer liber, Village Mammouth la Stadionul Olimpic vă așteaptă cu patinoar refrigerat și food trucks și DJ’s pe seară. Și patinoarul de la Lacul Castorilor de pe Mont Royal funcționează și e frumos de tot.

tumblr_m8tmacaFmP1qmvy8zo1_500

Atmosfera este minunată și la Marea piață de Crăciun din centrul Montrealului. O mulțime de activități gratuite pentru copii și o mulțime de feluri în care puteți să vă goliți buzunarele. Puteți să dați o fugă și la balansoarele muzicale din apropiere.

Puteți da o fugă și până la Musée des Beaux-Arts de Montréal. Toate expozițiile sunt gratuite, mai puțin La couleur du Jazz.

La Centre de commerce mondial găsiți o mică expoziție în care puteți observa cum a evoluat Moșul de-a lungul timpului.

Mai la est, Village de Noël organizat la TOHU, este unul dintre cele mai frumoase sate de Crăciun din acest an. Seri tematice, patinoar gratuit, spectacole și o mică tavernă.

Come and party with Moldovans! Koolture Tricolore organizează un party duminică de la ora 16:00. Everybody in the Casa Mare va avea loc la Centre de la Jeunesse Ukrainienne. Prețul unui bilet este de 60$ și include bufet gratuit, 1 cocktail alcoolic la bar și un bilet de tombolă.

Și în sfârșit, acestea sunt filmele care au intrat în cinematografe în acest sfârșit de săptămână. De văzut The Hateful Eight al lui Tarantino, dar numai la Scotia Bank, singurul care îl proiectează nedublat, așa cum a fost filmat, în Ultra Panavision 70.