Montreal de weekend

Foto arhiva Știri de Montreal.

Am intrat pe ultima sută de metri: ultimul weekend de târguri de Crăciun.

După ce ne-am răsfățat cu temperaturi peste medie, chiar record pentru această perioadă a anului, sâmbătă avem 40% șanse să ningă. Crăciunul tot fără zăpadă se anunță, s-ar putea chiar să plouă.

Cum era de așteptat, mai tot ce se întâmplă în acest weekend în Montreal are aromă de sărbători și de cadouri.

Dacă nu ați cumpărat încă brad și aveți pe listă câteva produse de la Ikea, suedezii vând brazi cu 20$ și vă fac reducere de 20$ pentru cumpărăturile în valoare de minim 75$. Brad gratis!93835-Christmas-tree-cat-gif-tumblr-moYt

Vechiul port vă așteaptă sâmbătă și duminică la două proiecții gratuite de film. Păturile și ciocolata caldă gratis de asemenea! Avem Poveste de Crăciun (Une histoire de Noël) și Miracol pe Strada 34 (Miracle sur la 34eme rue) sâmbătă, amândouă de la ora 17.

Tot sâmbătă are loc deschiderea oficială a Village Mammouth, la Stadionul Olimpic cu patinoar care funcționează și food trucks și DJ’s pe seară.

A mai rămas un weekend pentru Le Salon des métiers d’art de Montréal. Câteva sute de expozanți din tot Quebecul se întâlnesc la Place Bonaventure:

Este ultimul weekend și pentru satul lui Moș Crăciun din Longueuil. Puteți și să puneți mâna pe câteva cadouri în cazul în care mai aveți pe cineva pe listă. Să mergeți seara, atunci se luminează feeric totul.

Dacă nu vă inspiră nimic, mai puteți vizita un târg proaspăt deschis în Place des Arts. Marea piață de Crăciun susține că e fix acolo adevăratul Moș. O mulțime de activități gratuite pentru copii și o mulțime de feluri în care puteți să vă goliți buzunarele.

Dar, dacă tot ajungeți în centru, opriți-vă și la balansoarele luminoase de la Luminothérapie. Ar arăta mult mai frumos dacă am avea un pic de zăpadă.

Village de Noël organizat la TOHU, este unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din acest an. Seri tematice, patinoar gratuit, spectacole și o mică tavernă.

Village de Noël de Montréal – Édition 2015L’équipe du Village de Noël de Montréal est en feu!!! Moins de 20 jours pour vous retrouver tous autour d’un bon verre de vin chaud et d’une savoureuse crêpe aux 1000 saveurs! Puis.. oubliez pas les patins de vos enfants, faudrait pas manquer les glissades sur notre patinoire!!! ———The Montreal’s Christmas Village team is on fire!!! Less than 20 days before we meet you with a glass of mulled wine and a delicious crêpe filled with a myriad of flavors in our hands… But, don’t forget your children’s ice skates, you would not want to miss the ice skating joy!

Posted by Village de Noël de Montréal on Friday, November 27, 2015

 

În acest weekend se încheie și Noel dans le Parc cu concerte în Parc des Compagnons-de-Saint-Laurent și în parcul Lahaie.

Ultimul weekend și pentru concerte de sezon de la Capela Notre-Dame-de-Bon-Secours. Contribuția este voluntară. Concertul de final (ora 20:00) costă 20$.

Și în sfârșit, acestea sunt filmele care au intrat în cinematografe în acest sfârșit de săptămână. Începem, firește, cu Războiul Stelelor!

Weekend excelent să avem!