Montreal de weekend

Foto arhiva Știri de Montreal.

AMR 20 de zile pânâ la Crăciun. Ați fost cuminți anul acesta?

De la Halloween n-au mai fost dentiștii așa bucuroși: sâmbătă noapte vine Moș Nicolae. Nu uitați să lăsați ghetuțele curate la ușă.

Cei mari mai pot prinde vineri 4-7 hivernal la Marche Atwater. De 5$ primiți un cocktail surpriză și un snack cu foie gras. Au mai rămas 26 de zile din acest an, să le cheltuim cum trebuie.

Parada  la lumina lumânării de pe strada Mont Royal este evenimentul cel mai haios din acest weekend. E plin de lume în fiecare an și toți participă. Practic o să ne plimbăm toți pe stradă sâmbătă seara la lumina lumânărilor. După aia fugim în parcul La Fontaine unde ne așteaptă artificii. Așa a fost anul trecut:

Parada începe din parcul des Compagnons-de-Saint-Laurent unde vom avea și  muzică țigănească la ora 15:30.

Tot sâmbătă, un pic mai devreme, strada Saint Denis se transformă în pistă de snowboard. Partea dintre rue Sherbrooke și rue Ontario va fi rezervată plăcilor. Cei care n-au chef să-și miște fundul de pe canapea pot să-i urmărească live aici.

Dacă ați ratat toate paradele bătrânului în roșu, se pare că Moș Crăciun s-a rătăcit în Hudson și va apărea pe stradă cu alai, duminică, la ora 13:00.

De căutați cadouri mai speciale și doriți să susțineți designerii locali, dați o fugă la pop up smart design. Târgul de produse hand-made are ceva de oferit pentru toate gusturile și pentru toate bugetele.

Dacă aveți de cumpărat cadouri unui pasionat de comic-books, la Palais des Congrès avem un mini-comiccon. Găsiți figurine, tricouri, comic-books și alte cadouri pentru colecționari. Intrarea este gratuită.

Dacă nu găsiți nimic care să vă placă, mai avem un târg de cadouri la Palais des Congres. Ceva sigur găsiți la Marché Casse-Noisette.

Iar ca să intrăm în spiritul Crăciunului, Capela Notre-Dame-de-Bon-Secours începe seria de concerte de sezon. Contribuția este voluntară.

Festivalul dedicat lui Johann Sebastian Bach continuă, la fel ca și festivalul de film gay Image + Nation. Iată și filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână:

Cam asta se întâmplă în acest weekend în Montreal. Să fie unul frumos!