McGill rămâne printre cele mai bune universități din Canada

Babeș-Bolyai din Cluj este mai bună decât Université de Sherbrooke.

McGill rămâne printre cele mai bune universități din Canada și din lume. Potrivit unui nou top, universitatea din Montreal se află pe locul 38 în lume și pe locul 3 în Canada.

University of Toronto este cea mai bună universitate canadiană (locul 19 în lume), potrivit topului Times Higher Education. Pe locul doi urmează University of British Columbia (locul 34 mondial).

Un alt reputat top al celor mai bune universități din lume (QS World University Rankings) a clasat recent McGill pe locul 1 în Canada.

25 de universități canadiene în top

Peste 31,000 de studenți învață la McGill, aproape un sfert dintre aceștia fiind studenți străini. Universitatea din centrul Montrealului era pe locul 28 în 2012 și pe 35 în 2014 în topul Times Higher Education.

Alte universități montrealeze care apar în clasament sunt Université de Montréal (locul 5 în Canada, 113 mondial) și Université de Laval (locul 10 în Canada și între 201 și 250 mondial). Concordia și UQAM apar și ele în eșalonul 401 și 500.

Cea mai bună universitate din lume este California Institute of Technology (SUA), urmată de University of Oxford (UK) și Stanford University (SUA).

Canada are 25 de universități în topul celor mai bune 600 de instituții de învățământ superior din lume.

Babeș-Bolyai, cea mai bună din România

Patru universități românești sunt prezente în top. Deși oarecum codașă în clasamentul internațional, mai jos de locul 500, Babeș-Bolyai este cel mai bine cotată universitate din România.

Universitatea clujeană a depășit Université de Sherbrooke în clasament, dar și pe celelalte universități românești prezente: Alexandru Ioan-Cuza (Iași), Universitatea București și Universitate de Vest din Timișoara.