În ciuda promisiunilor, durata de așteptare pentru tratamente s-a înrăutățit

Canadienii așteaptă câte 4 luni și jumătate până la tratament.

Un nou studiu care a urmărit medici din 12 specialități în 10 provincii canadiene a descoperit că timpii de așteptare pentru tratamente medicale s-au înrăutățit în ultimul an.

Durata mediană de așteptare între obținerea trimiterii de la medicul generalist și până la tratament a ajuns la 18,3 săptămâni (4 luni și jumătate) în acest an, în ușoară creștere față de 2014, când era de 18,2 săptămâni.

Durata de așteptare din acest an este cu 97% mai ridicată decât în 1993, când era de doar 9,3 săptămâni, mai arată studiul Waiting Your Turn, realizat de Fraser Institute.

Stăm mai bine în Quebec

Studiul divizează durata totală de așteptare în două etape: timpul de așteptare între vizita la medicul generalist și vizita la medicul specialist, și mai apoi timpul de așteptare între vizita la medicul specialist și primirea tratamentului.

Cel mai mult așteaptă pacienții din New Brunswik (42,8 săptămâni) și Prince Edward Island (43,1 săptămâni). Pacienții din cele două provincii de la Atlantic așteaptă câte 10 luni în total până la tratament.

Saskatchewan și Ontario stau cel mai bine. Aici se așteaptă în total câte 3 luni și jumătate până la tratament. Quebecul vine pe locul 3 în Canada, aici așteptându-se puțin peste 4 luni în total de la vizita la medicul generalist și până la tratament.

În medie, canadienii așteaptă 4 săptămâni pentru un CT scan, 10,4 săptămâni pentru un RMN și 4 săptămâni pentru o ecografie.

Screen Shot 2015-12-08 at 17.25.38

Sursa: Fraser Institute, 2015