Coderre vrea reorganizarea parcării în Montreal

Foto: Arhiva Știri de Montreal

Primăria va introduce o gestiune inteligentă și dinamică a spațiilor de parcare.

Senzori pentru locuri de parcare, rezervarea la distanță a unui loc liber, preț variabil în funcție de perioada din zi și durata parcării. Acestea sunt câteva din ideile menționate astăzi odată cu anunțarea noii politici de parcare a Montrealului.

Primăria Montreal a anunțat că studiază implementarea unei politici de parcare uniforme pe tot teritoriul orașului.

Printre altele, va fi implementat un sistem de parcometre inteligent și o nouă politică de tarifare, în timp ce regulile de parcare din toate cartierele vor fi armonizate.

Denis Coderre a insistat că noua politică de parcare nu este o nouă sursă de venituri pentru primărie ci un instrument de fluidizare și gestiune a circulației. Va fi rediscutat și sistemul de vignete aflat în funcțiune în acest moment.

Incoerența între cartiere a dus la imposibilitatea gestionării inteligente a parcării, este de părere Denis Coderre, care dorește armonizarea regulilor în toate cartierele din Montreal.

Primăria dorește și promovarea transportului în comun, al celui activ și a politicilor sustenabile și ecologice, printre care reducerea gazelor cu efect de seră.

Coderre va lua gestiunea parcării din mâinile Stationement Montreal, organism al Camerei de Comerț care se ocupă în acest moment de parcarea din Montreal. Un nou organism care să o gestioneze va fi creat în curând.

Consultările publice legate de noua politică de parcare a Montrealului vor începe în primăvara anului următor.