Cât cheltuie canadienii pe cumpărăturile de sărbători

În Quebec, cheltuielile sunt la jumătate față de British Columbia.

Locuitorii din British Columbia sunt pe primul loc când vine vorba de bugetul de cumpărături pentru sărbători. Aceștia au declarat că au cheltuit, în medie, câte 871$ pe cumpărăturile de sărbători, potrivit unui studiu CIBC realizat la jumătatea acestei luni și publicat astăzi.

La polul opus, Quebecul este cel mai rezonabil dintre toate provinciile analizate. Aici, cheltuielile medii pentru sărbători ajunseseră la 383$ până la aceeași dată.

Media la nivelul Canadei este de 601$. În Ontario, Alberta și Prerie, media variază în jurul a 600$ și urcă la 703$ în Atlantic Canada.

Pe lângă cadouri, 40% dintre canadieni spun că mâncarea și alcoolul pentru petrecerile cu familiile sau prietenii sunt cele care ar putea să îi împingă peste buget, în timp ce o treime au declarat că ieșirile în oraș sunt cele care ar putea să depășească bugetul stabilit inițial.

Studiul CIBC mai arată că aproape 70% dintre canadieni nu și-au terminat cumpărăturile de sărbători, iar 15% nici măcar nu au început. Studiul a fost realizat online pe 14 și 15 decembrie, pe un eșantion de 1.519 canadieni.

Cât cred canadienii că au cheltuit pe cumpărăturile de sărbători, în funcție de provincie:

Canada $601
BC $871
Alberta $630
Man/Sask $619
Ontario $601
Quebec $383
Atlantic Canada $703

Sursa: CIBC