37 de milioane de dolari pentru oamenii străzii

Nicio persoană fără adăpost până în 2020 este planul primăriei din Montreal.

Primăria a prezentat în această dimineață planul pe cinci ani pentru rezolvarea problemei persoanelor care sunt permanent fără adăpost în Montreal.

Împreună cu Mouvement pour mettre fin à l’itinérance à Montréal (MMFIM), Denis Coderre dorește găsirea de soluții pentru 2.000 de oameni fără adăpost.

Aceasta implică, printre altele, acordarea de locuințe decente și la preț abordabil și suport adaptat situației fiecărei persoane fără adăpost.

„Experiența altor orașe din Europa și SUA a dovedit că aceste măsuri au permis nu numai ieșirea din situația de am al străzii, ci și ajungerea la un nivel acceptabil de trai”, a declarat James McGregor, director general al MMFIM.

Un recensământ efectuat cu ajutorul a 700 de voluntari a arătat că în Montreal trăiesc 784 de persoane care nu au niciun fel de adăpost, în timp ce 1.357 se găsesc pe străzi în mod ciclic.

MMFIM crede ca în cinci ani va reuși cazarea, susținerea și integrarea a 1.500 de oameni fără adăpost. Alte 500 de persoane vor fi ajutate să-și regăsească independența financiară, cu sau fără ajutorul sistemului de asigurări sociale.

Toate acestea măsuri vor costa 36,9 milioane de dolari, dintre care 18,8 milioane sunt fonduri promise acum. Finanțarea obținută până acum va ajuta la cazarea a 475 de persoane până în 2019.

Un studiu publicat în 2013 arată că persoanele fără adăpost costă economia canadiană 7,05 miliarde de dolari anual. Același studiu arată că locuințele sociale sunt cea mai ieftină soluție pentru oamenii străzii.
costofhomelessness