„Refugiații care vor sosi în Quebec vor îndeplini toate criteriile de securitate”

Foto arhiva Știri de Montreal.

Este declarația făcută de Kathleen Weil, ministrul imigrării din Quebec.

Kathleen Weil a declarat că provincia va adopta un ritm de primire al refugiaților care să permită autorităților verificarea fiecărui refugiat sirian.

Primirea refugiaților se va face în mod controlat, organizat și după un plan clar. Acesta va fi stabilit împreună cu guvernul federal, cu municipalitățile care îi vor primi și cu organismele partenere.

Ministrul imigrării din Quebec se va întâlni cu omologul său federal, John McCallum, pentru a discuta numărul de persoane refugiate care vor fi primite de provincia francofonă, coordonarea logistică și finanțarea suplimentară necesară.

13 orașe din Quebec dispun de expertiză și infrastructurile necesare primirii de refugiați. Orașele vor fi alese după evaluarea capacității sistemului de sănătate din zonă, a numărului de școli și a numărului de interpreți disponibili.

Quebec a anunțat că va primi cu 2.450 refugiații sirieni mai mult decât obiectivul pe 2015, pentru un total de 3.650 de refugiați, de trei ori mai mult decât ce planificase inițial. Până la 18 decembrie, Quebec va finaliza procesarea a 2.400 de dosare de refugiați.

Kathleen Weil a amintit că în provincia noastră trăiește cea mai mare comunitate de sirieni din Canada.