Prima pagină, știri din Montreal: sâmbătă, 21 noiembrie, 2015

Cerul va fi variabil, norii punând stăpânire pe cer în a doua parte a zilei. Duminică vor aduce ploaie. Maxima de sâmbătă nu va depăși 4ºC. Duminică va fi un pic mai cald, așteptăm o maximă de 7ºC. Termometrele înregistrează în acest moment -1 grad.

La această oră se circulă fluid în întreaga regiune Montreal. Circulația va fi un pic îngreunată în zona podului Mercier de câteva inspecții planificate de Misterul de Transporturi. Mai multe rampe de acces dintre A15 către Champlain vor fi închise în acest weekend. Victoria și Jacques Cartier sunt variante bune. AMT și STM circulă fără probleme.

Dacă aveți nevoie de sugestii pentru petrecerea weekendului, click aici.

Azi, în 1817 a izbucnit în St John al doilea incendiu dezastruos în trei săptămâni. Un sfert din populație a rămas fără acoperiș deasupra capului.

În 1877, Thomas Edison a anunțat noua sa invenție: fonograful, o mașină care poate înregistra sunete.

Pe 21 noiembrie 1927 polițiștii din Colorado trag cu mitralierele în minerii greviști omorând cinci oameni și rănind alți 20.

21 noiembrie 1899 – Promotorul imobiliar U-H Dandurand, din Verdun, îl invită pe primarul Raymond Préfontaine la o plimbare în prima mașină din Montreal, un Crestmobile construit în Boston de către England Motor Carriage Company. Poza de mai sus îl arată pe Dandurand împreună cu familia lângă aceeași mașină.

21 noiembrie 1899 – Promotorul imobiliar U-H Dandurand din Verdun îl invită pe primarul Raymond Préfontaine la o plimbare în prima mașină din Montreal, un Crestmobile construit în Boston de către England Motor Carriage Company. Poza de mai sus îl arată pe Dandurand împreună cu familia lângă aceeași mașină.

 

La_Presse_21_Noiembrie_2015 Montreal_Gazette_21_Noiembrie_2015 Le_Devoir_21_Noiembrie_2015

 

Journal_Montreal_21_Noiembrie_2015

 

Globe_Mail_21_Noiembrie_2015 National_Post_21_Noiembrie_2015