Muncitori calificați: Numărul maxim de dosare pentru Quebec, atins într-o săptămână

FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Următoarele cereri de CSQ vor fi acceptate exclusiv online.

Numărul maxim de certificate de selecție alocat pentru 2015 pentru Quebec (CSQ) a fost atins în doar șapte zile, a anunțat Ministerul Imigrării din Quebec.

Ministerul alocase o lună și jumătate pentru primirea celor 3.500 de dosare din categoria muncitori calificați (Programme régulier des travailleurs qualifiés), respectiv între 4 noiembrie – 15 decembrie 2015, dar a primit numărul maxim de dosare până pe 10 noiembrie.

Acestea sunt și ultimele dosare din categoria muncitori calificați care vor fi acceptate în versiune printată, trimise prin poștă. Următoarele 2.800 de cereri pentru certificatul de selecție CSQ vor fi acceptate exclusiv online în perioada 18 ianuarie – 31 martie, 2016.

Platforma care va permite transmiterea dosarului online va fi disponibilă la începutul anului 2016, au mai spus reprezentanții Ministerului Imigrării. Detaliile vor fi anunțate pe situl web al ministerului.

Deși numărul maxim de dosare pentru acest an a fost atins, mai pot trimite dosare cei care au anexat o ofertă de muncă validă la cererea de CSQ precum și cei care sunt deja rezidenți temporari și sunt eligibili pentru a depune dosarul în categoria muncitori calificați.

Citește și: Quebec primește 6.300 de dosare în perioada 2015-2016
Proceduri pentru schimbarea sistemului de imigrare
Noi reguli pentru imigrarea în Quebec