Montreal de weekend

Foto arhiva Știri de Montreal.

Ați rezistat ofertelor de Black Friday?

N-am reușit să ținem portofelul în buzunar de această dată… Voi ce oferte bune ați găsit anul acesta? Sau așteptați Cyber Monday? Oricum, aveți timp să vă gândiți în weekend. Va fi soare, dar frig.

Dacă vă grăbiți, puteți ajunge vineri seara în  Mica Italie, pe St. Hubert. La ora 19:00 va începe parada lor anuală de Crăciun. Ține până la 20:30 și este mult mai frumoasă decât cea din centrul Montrealului. Uitați aici:

Vineri și sâmbătă, Montreal Canadiens vor juca împotriva celor de la New Jersey Devils. Sâmbătă, însă, avem altă treabă: Lucian Bute va încerca să-și ia titlul înapoi în Quebec City! Gala începe la ora 19:00 și va fi transmisă în direct de TVA Sports și Sky Sports 1.

Tot sâmbătă seara vine trenul lui Moș Crăciun: CP Holiday Train, împodobit cu mii de lumini, va ajunge în stațiile din vestul Montrealului. Mergeți să-l vedeți la ora 18:35 în stația AMT Montreal West și la ora 20:00 în stația din Beaconsfield.

Moși Crăciuni în miniatură s-au înghesuit într-o expoziție de Crăciun la Stewart Museum. Copiii pot participa la ateliere de creație, pot viziona filme scurte și asculta povești, totul gratis.

De ați rămas cu bani în buzunar după Black Friday, puteți să-i spargeți pe ceva cu stil. Designerii emergenți din Montreal au un mic bazar la SAT în acest weekend. O mulțime de cadouri unice.

Dacă nu găsiți nimic care să vă placă, mai avem un târg de cadouri la Palais des Congres. Ceva sigur găsiți la Marché Casse-Noisette.

O mică sărbătoare a vinului din Quebec are loc în acest weekend la Marché Bonsecours. Pentru a avea privilegiul de a cumpăra câteva sticle de vin, trebuie plătită o intrare de 10$. De asta noi nu vom merge.

Avem și un mic târg de carte la librăria Atwater. Vor fi invitați și 50 de autori montrealezi, veți putea cere autografe și cumpăra cadou cărți pentru toată familia.

A mai rămas un weekend din festivalul de animație Sommets du cinéma d’animation. În cadrul festivalului, a fost proiectat și documentarul animat „Muntele magic” regizat de Anca Damian.

Festivalul dedicat lui Johann Sebastian Bach continuă, la fel ca și festivalul de film gay Image + Nation.

Iată și filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână:

Un weekend plăcut să avem!