Montreal de weekend

Moș Crăciun în centrul Montrealului (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal)

Ultima paradă din acest an în centrul Montrealului! Următoarea va fi de St. Patrick’s Day.

Îmbrăcați-vă bine, luați un termos cu ceai cald și haideți pe Sainte-Catherine! Moș Crăciun și-a eliberat un pic agenda și vine sâmbătă la ora 11:00 în centrul Montrealului pentru parada anuală de Crăciun.

Dacă paradele nu-s your cup of tea, haideți la concerte. A început M for Montreal, festival organizat în colaborare cu managerul de la Glastonbury. Selecțiile noastre le puteți citi aici. Nu ratați APigeon și Franklin Electric.

Avem și un festival de film clasic. Éléphant Classiq îi readuce pe marile ecrane pe Alain Delon în „Doi oameni în oraș”, pe Jean Reno în „Marele Albastru” a lui Luc Besson sau pe în Anna Karina în „Alphaville” a lui Jean-Luc Godard.
large

Dacă aveți copii pasionați de Lego, dați o fugă până la cosmodromul din Laval. Acolo are loc Cinebrique, o expoziție de creații Lego. Plus proiecții de filme de animație făcute tot cu Lego. Costă 10$ pentru cei mari și 5$ pentru cei care nu au încă 18 ani.

Salonul de Carte din Montreal este în toi, duminică începe un festival dedicat lui Johann Sebastian Bach. Orice se termină bine pe Bach. Ultima strigare pentru RIDM, festivalul de film documentar din Montreal.

Ziua restaurantelor e mâine, un carnaval culinar mondial în care oricine poate să prepare de mâncare și să își deschidă un mic restaurant de o zi. Aici e harta restaurantelor.

De căutați cadouri artsy pentru Crăciun, dați o fugă la târgul Haut+Fort, dedicat designului și creatorilor locali, organizat la Concordia.

Oh, iar dacă vă aflați sâmbătă  în apropriere de Dollard-des-Ormeaux, intrați în centrul civic al primăriei și aruncați o privire la expoziția de pictură organizată de Asociația Artiștilor din Dollard. O să găsiți câteva semnate de Sorin Crețu.

Și, în final, dacă niciun festival de film de mai sus nu vă atrage, iată ce filme noi au intrat în cinematografele din regiunea Montreal: