Montreal de weekend

Lacul Castorilor de pe Mont Royal. Foto arhiva Știri de Montreal.

E 13, e vineri și mai sunt fix 13 zile până la Black Friday!

În plus au mai rămas 22 de zile până vine Moș Nicolae. Sperăm că ați fost cuminți! Altfel, ați văzut că au apărut rink-urile de hochei în parcuri? Imediat putem să scoatem echipamentul din dulap. Între timp scoateți puful de la naftalină.

Sâmbătă seara cântă Gyuri Pascu la Teatrul Desjardins din Lasalle. Spectacolul este organizat de asociația Rocade, iar biletele costă între 30 și 35$

Tot pentru cei mari, avem o serie de concerte la festivalul de muzică francofonă Coup de Coeur. Pentru concerte ieftine, mergeți la Divan Orange sau L’Esco.

Luați-i pe cei mici și vizitați Marché! O să vă distrați împreună, vă garantăm! Pe lângă 30 de creatori locali care își vor expune produsele pentru copii, puteți participa la ateliere de bricolaj și la proiecții de filme pentru copii. Am apucat să spunem că e gratis?

Pasionații de benzi desenate, de cărți rare sau pur și simplu ciudate trebuie să dea o fugă până la Expozine. Intrarea este gratuită și sigur veți da peste ceva interesant.

Dacă vreți să uitați că vine iarna, haideți la film. Avem două festivaluri în oraș, unul al filmului documentar și altul al filmului francofon. Cel din urmă se încheie duminică. Încă mai puteți prinde în premieră nord-americană „Je suis mort mais j’ai des amis”, de Stéphane și Guillaume Malandrin.

Din Festivalul Lumii Arabe nu am văzut mare lucru pentru că a fost scump. Tot în categoria scump intră și Montreal International Game Summit. Dacă sunteți programator puteți să vizitați zona de rectutare gratuit. Altfel, cel mai ieftin bilet costă 400$.

Cine nu și-a dorit să vadă Aurora Borealis? O echipă de la Planetarium din Montreal a mers până în Yellowknife, unde au înghețat filmând și fotografiind 179.000 de cadre cu luminile nordului. Acum le prezintă panoramic 360° pe muzică mixată de DJ Champion.

În încheiere, iată ce filme au intrat în cinematografe în această săptămână:

Weekend excelent să avem!