Je suis Paris

Imagini Cristian Mijea / Știri de Montreal.

În jur de 5.000 de montrealezi au ieșit în stradă pentru Paris.

Mii de oameni, în frunte cu primarul Denis Coderre, au participat la un marș al tăcerii pentru victimele atentatelor din Paris duminică dimineață.

Marșul a pornit la ora 10:00 din Quartier des Spectacles și s-a încheiat în fața Consulatului General al Franței de pe McGill College.

“Vom continua sa promovăm coabitarea pașnică, vom continua să fim deschiși și sa ne gândim la miile de refugiați care au nevoie de ajutor. Ne vom conserva valorile”, a spus primarul Denis Coderre în fața consulatului în aplauzele a mii de montrealezi.

Participanții la marș au depus flori, au aprins lumânări și au ținut un moment de reculegere pentru cele 129 de persoane care au fost ucise în atentatele de la Paris de vineri seara.

La marș a participat și Catherine Feuillet, consulul general al Franței la Montreal.

“Montrealezii au fost alături de noi din prima secundă. Suntem profund impresionați de solidaritatea pe care ne-au arătat-o, de culorile Franței care au împânzit tot Montreal, precum și de faptul că ne-au fost alături în momentele de reculegere”, a spus Catherine Feuillet.

“Împreună, avem același mesaj. În fața ororii, nu ne e teamă sa ne afișăm valorile și vom continua să le apărăm. Libertate! Egalitate! Fraternitate!”, a încheiat consulul.

Aceasta este a treia zi în care Montrealul a organizat evenimente de solidaritate cu victimele atentatelor.