Montreal de weekend

25 octombrie, 2014 – Mii de montrealezi deghizați în zombies au luat cu asalt străzile din Montreal.
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

BAU! V-am speriat? Nu? Poate găsiți ceva mai jos!

Trick or treat? Spre bucuria dentiștilor și stresul părinților, vin sacii de dulciuri. Nu scăpăm nici aici de rigurozitatea nemțească. Neștiind câte bomboane să cumpere, Jens von Bergmann, un matematician neamț din Vancouver a făcut o hartă a zonelor cu cei mai mulți copii. Verificați aici câți copii sunt în zona în care locuiți.

Pentru restul, poftiți un Rolling Stones cu Sympathy For The Devil, că doar e Halloween. Avem și zeci de party-uri cu această ocazie prin cluburile din oraș. Nu uitați nici de La Ronde care a pregătit, ca în fiecare an, un Festival de la Frayeur.

Zombies iau cu asalt centrul Montrealului sâmbătă, începând cu ora 16:00. Activitățile pentru toată familia încep încă de la 13:00 în Place des Festivals. Participanții își iau rolul în serios, veți putea vedea niște costume excelente:

Puteți și să ascultați un pic de rock românesc cu Tarabostes și Organic Noise Experiment (ONE) la Romanian Rockin Halloween. Organizatorii promit muzică bună, decoruri, sunet, lumini, premii de excepție. Cele mai bune costume vor fi premiate.

Festivalul Filmului Românesc  organizat de asociația Rocade continuă la Centrul Segal. Sâmbătă puteți viziona „Demascarea”, în regia lui Nicolae Margineanu (19:45) și „Acasă la tata” regizat de Andrei Cohn (21:00). Duminică avem „Autoportretul unei fete cuminți” al Anei Lungu (15:15), „Live” al lui Vlad Păunescu (16:45) și „Cel ales” în regia lui Cristian Comeaga (18:45).

Pe lângă festivalul românesc de film, continuă și festivalul SPASM, dedicat filmului ciudat francofon.

Last call: ultimul weekend pentru a vizita Lampioanele chinezești la Grădina Botanică. Temperatura se va situa în jurul a 7°C în serile următoare. Veți putea și să vă încălziți la un ceai fierbinte.

Dacă aveți chef de muzică, avem Festivalul Lumii Arabe. Din păcate spectacolele gratuite din acest weekend sunt cam slăbuțe.

Peste 150 de restaurante participă la MTL à TABLE, un festival gourmand în care puteți să încercați meniurile celor mai bune restaurante din Montreal la preț redus. Trei feluri de mâncare vă costă 21$ sau 31$. Pentru haute cuisine trebuie să scoateți din buzunar 41$.

Duminică la 19:00 avem și hochei. Winnipeg Jets vizitează Montreal Canadiens la Bell Center. Până acum avem 9 meciuri câștigate și două pierdute.

Tot duminică vom putea dormi mai mult cu o oră. La ora 2 în noaptea de sâmbătă spre duminică ceasurile se vor da înapoi. Vestea proastă e că la ora 17 va începe să se întunece, cam deprimant.

Și, ca să încheiem lista la căldură, iată ce filme au intrat în sălile de cinema:

Un weekend fără griji vă dorim!