Montreal de weekend

Filmul Aferim, în regia lui Radu Jude, va rula sâmbătă la ora 17, în cadrul Festival du nouveau cinéma.

A trecut repede această săptămână, nu-i așa?

Din păcate nu ne așteaptă un weekend prea călduros. Environment Canada spune că ploaia se va termina sâmbătă dimineața. Dacă e să ne luăm după cei de la Meteo Media, s-ar putea chiar să fulguiască la noapte. Dar e toamnă, ce să facem.

Apropos de toamnă și culorile ei, încă nu au căzut toate frunzele. În Laurentians (galerie foto aici) e cel mai aproape, în Mauricie sau la Mont Megantic e cel mai frumos. Noi am profitat de weekendul lung și am făcut un road-trip:

Ultimul weekend din Festival du nouveau cinéma.  Sâmbătă dimineața au pregătit trei ore de program pentru micii lupi. După amiaza, 17:30 puteți vedea Aferim, de Radu Jude.

Apoi mai avem festivalul avangardist Phénomena: muzică, teatru, dans în sălile de spectacol din Mile End. Ca și anul trecut, recomandăm Blood and Glass. În rest puteți găsi tot felul de ciudățenii. Haios e Music for Lamps, care nu e o metaforă, ci fix muzică pentru lămpi (bine, și întrerupătoare).

Pentru cei cu gusturi mai kinky, a început Festivalul Burlesque. Cabaret, dansuri retro și costume vintage, comic și sexy pentru 45$.

Chiar mai ieftin decât atât putem vizita MAC-ul sau MBAM-ul. Este ultimul weekend pentru a admira 300 de lucrări ale lui Rodin (galerie foto aici). Continuă și festivalul-concurs de muzică de orgă CIOC.


Sâmbătă avem hochei! Montreal Canadiens, neînvinși, vor fi vizitați de Detroit Red Wings la Bell Center. Meciul începe la ora 19. Reușim a 6-a victorie consecutivă?

Dacă doriți să fiți solidari cu cei fără adăpost, puteți participa vineri seara la ediția cu numărul 25 a Nuit de Sans Abri. Încă din 1989 montrealezi de toate vârstele și din toate păturile sociale petrec o noapte sub cerul liber în solidaritate cu cei fără adăpost. Sunt programate activități în Montreal, Longueuil, Laval și în alte localități.

Pentru cititorii business driven avem activitatea perfectă de weekend. La Place Bonaventure are loc Expo Franchise. Aruncați o privire, poate vă găsiți următoarea afacere. Intrarea e 10$.

Na, cam asta se întâmplă în Montreal. Dacă vreți să intrați într-o sală de cinema, iată ce filme noi vor fi proiectate în acest weekend.

Să avem un weekend tihnit!